3FM draait vanaf vrijdagavond (21 september) 18.00 uur een week lang de favoriete 90s muziek van de luisteraars en de 3FM deejays tijdens 3FM 90s Request. Hoogtepunt van de week is de 90s Request Top 100 op vrijdag 28 september, van 9.00 tot 18.00 uur, volledig samengesteld door 3FM luisteraars, zo meldt de publieke zender.

Alle programma’s op de publieke popzender besteden een week lang op eigen wijze aandacht aan het decennium. Artiesten komen langs en vertellen over hun favoriete 90s tracks. En de deejays besteden aandacht aan bijzondere momenten uit de 90s.


Martijn Krabbé keert op zaterdag 22 september voor één keer terug achter de 3FM microfoon. Samen met Bart Arens presenteert hij een speciale aflevering van de Mega Top 50 met veel populaire tracks uit de 90s.


90s Request Videoclip
In de 90s Request Videoclip transformeren 3FM deejays zich om tot artiesten uit de jaren 90. Deze keer in soundtracks van films. Coen Swijnenberg is Will Smith uit ‘Men in Black’. Domien Verschuuren zingt als Celine Dion de titelsong ‘My heart will go on’ uit de film Titanic. Giel Beelen treedt op als Aerosmith. Annemieke Schollaardt en Wijnand Speelman doen de Cardigans met ‘Lovefool’ uit de film Romeo and Julliet. Timur Perlin kruipt in de huid van Whitney Houston en zingt ‘I will always love you’. Gerard Ekdom en Michiel Veenstra komen in actie als Underworld’s ‘Born Slippy’ uit Trainspotting. [Radio.NL]