Nieuw autosport HD-kanaal bij CanalDigitaal


CanalDigitaal en TV Vlaanderen gaan vanaf 1 oktober het HD-aanbod uitbreiden met een voor de Benelux-markt nieuw autosport HD-kanaal. M7 Group S.A heeft dit aan Totaal TV bevestigd.

Het gaat om het HD-kanaal Auto Motor & Sport HD dat al enige tijd op de Astra3-satelliet te ontvangen is. Het gecodeerde kanaal maakte op dit moment alleen onderdeel van het zenderaanbod van de Bulgaarse tv-aanbieder BGSat uit.

Geen Nederlands geluid
Ondanks dat het nieuwe HD-kanaal in Nederland en Vlaanderen via CanalDigitaal en TV Vlaanderen wordt aangeboden, is er geen Nederlands geluid beschikbaar. Omdat Auto Motor & Sport een Duits HD-kanaal is, is het HD-kanaal Duitstalig. Tevens is er voor de Bulgaarse markt ook een Bulgaars geluidsspoor. De kans is gering dat er op korte termijn ook een Nederlands geluidsspoor beschikbaar komt.


Uitbreiding HD-aanbod
Auto Motor & Sport HD gaat vanaf 1 oktober onderdeel van het Entertainment HD-pakket van CanalDigitaal en het Basic+ zenderaanbod van TV Vlaanderen uitmaken. Het nieuwe HD-kanaal wordt voor 1 oktober aan de fastscanzenderlijsten van beide tv-aanbieders toegevoegd.


Uitzendfrequentie Auto Motor & Sport HD
Wie een geschikt abonnement bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen heeft, kan nu al met het nieuwe HD-kanaal kennismaken. Men dient dan over een HD-satellietontvanger te beschikken die handmatig frequenties doorzoeken kan. De uitzendfrequentie op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost is: 12.032 GHz H 27500 9/10 DVB-S2 8PSK.

Geschreven door: Jarco Kriek