Page 1 of 69 1236112651 ... LastLast
Results 1 to 10 of 686

Thread: Sat Info III

 1. #1

  Sat Info III

  Eutelsat pokrenuo projekat west 8B

  Eutelsat pokrenuo projekat west 8B


  Eutelsat je objavio oglas za nabavku novog satelita Eutelsat west 8B. Satelit bi bio pozicioniran na 8 stepeni zapadne geografske dužine I trebalo bi da zamijeni dosadašnji Eutelsat west 8A (nekadašnji Atlantic bird 2) koji je lansiran 2001. godine i pri kraju je svog radnog vijeka. Izbor proizvođača će uslijediti tokom narednih nekolikomjeseci a lansiranje je planirano za 2015. godinu.

 2. #2

  Re: Sat Info III

  FOX od 15. oktobra kreće u Bugarskoj i zemljama bivše Jugoslavije  Od 15. oktobra 2012. godine, jedan od brojnih zabavnih kanala koji dolaze iz produkcije medijske grupacije FOX International Channels, stratat će na bugarskom tržištu. Riječ je o kanalu FOX koji će se pridružiti sestrinskim kanalima koji već neko vrijeme emitiraju u Bugarskoj - FOX Life, FOX Crime, 24KITCHEN, National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Sky News, Baby TV i dr. Iz Bugarske, FOX će se programirati i distribuirati u osam zemalja Jugoistočne Evrope.

  FOX je kanal "inteligentno-zabavnog" karaktera, simbol kvalitetnog sadržaja. Dio je globalne pop kulture već 20 godina, svjetski priznat i uspješan član obitelji Fox Entertainment Group i 20th Century Fox.

  Dodavanjem kanala za široki auditorij (muškarci i žene 18-49) u portfelj FIC-a, tvrtka je postala jedna od "najčvršćih" multimedijskih platformi u Evropi s 14 brendova, ističući se s najboljim zabavnim kanalom FOX, prestižnim dokumentarnim kanalom National Geographic i lifestyle kanalom 24KITCHEN.

  Glavna atrakcija ovog kanala bit će svjetske premijere kao što su "The Walking Dead" i "Touch". Tu će biti i nove sezone svjetskih hitova od početka 2013. kao što je nova naučna fantastika “Da Vinci’s Demons", redatelja Davida Goyera.

 3. #3

  Re: Sat Info III

  Novi muzički kanal na 28.5E


  Na satelitu Eutelsat 28A na 28,5 stepeni istočno počelo je redovno emitovanje programa novog muzičkog i zabavnog kanala pod nazivom Klear TV. Kanalom upravlja kompanijaMillennium Media House Limited, koja je dobila dozvolu za emitovanje od britanskog regulatora Ofcom u februaru ove godine.

  Klear TV je nekodirani TV kanal koji emituje miks savremene afričke muzike i muzike zapadnih žanrova kao što su blues, jazz i salsa ali i druge muzičke žanrove.

  Klear TV se emituje nekodirano putem satelita Eutelsat 28Ana 28,5° istočno, frekvencija 11.222 GHz, Horizontalno, symbol rate 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK.


 4. #4

  Re: Sat Info III

  Novi studio i logotip Makedonske televizije

  Novi studio i logotip Makedonske televizije


  Kao što smo ranije pisali, jučer tačno u 19:30 sati Makedonska televizija je počela sa emitovanjem Dnevnika iz novog ultra modernog studija kakve imaju najpoznatije svjetske televizijske kuće. U novom Dnevniku pojavili su se Branka Stankovska i Blagoja Krstevski, legendarni voditeljski par Makedonske televizije koji je nakon 25 godina najavio novo rađanje televizije.žKako prenose makedonski mediji, novi izgled Denvnika izazvao je pozitivne reakcije i komentare. Pored novog studija, MRT je izvršio promjenu logotipa, a emituju se i novi jingleovi i nova špica.

  Ovo je samo jedna od promjena koju su najavili čelnici makedonskog javnog servisa. MRT će gledaocima ponuditi najgledanije serije i filmove, dječiji program te tinejdžerske i legendarne serije za ovu populaciju gledalaca te sportske sadržaje.Kada su u pitanju sportski programi, treba reći da je MRT otkupio ekskluzivna prava prijenosa utakmica rukometne Lige prvaka u sezoni 2012/2013.

 5. #5

  Re: Sat Info III

  Viasat pokreće novu platformu UA.TV

  Viasat pokreće novu platformu UA.TV


  U utorak, 25. septembra 2012. godine, u Ukrajini će biti predstavljena nova satelitska platforma pod imenom UA.TV. Prema informacijama koje prenosi portal proIT, taj projekat pokreće tvrtka Vision Media, koja trenutno radi na ukrajinskom tržištu pod brendom Viasat.Viasat posjeduje preko 40 TV kanala vlastite produkcije, koji se emitiraju u 24 države Zapadne i Istočne Evrope i Baltika. Viasat kanale prati ukupno 100 miliona gledatelja širom svijeta. Satelitska platforma Viasat posluje u Ukrajini od 21. aprila 2008. godine.

 6. #6

  Re: Sat Info III

  Grčka u informativnom mraku

  Grčka u informativnom mraku


  Zbog novih mjera štednje, grčki su novinari stupili u 24-satni štrajk čime je Grčka utonula u informativni mrak.Associated Press javlja da na televizijskim i radio stanicama danas nema vijesti, a sutra neće izaći niti jedan dnevni list. Štrajk novinara dešava se uoči generalnog štrajka u srijedu. Novinari u Grčkoj su u maju ove godine već organizovali jedan sličan štrajk zbog velikog smanjenja plata usljed mjera štednje.Donedavno je u Grčkoj postojalo 11 televizijskih stanica, 71 radio stanica i više od 22 dnevna lista te veliki broj nedjeljnika i mjesečnika. Od 2010. godine 30% novinara je ostalo bez posla. Novim mjerama štednje grčka vlada planira uštediti oko 11,5 milijardi eura.

 7. #7

  Re: Sat Info III

  Tele 5 HD u ponudi HD Austria

  Tele 5 HD u ponudi HD Austria


  Njemački komercijalni kanal Tele 5 HD od oktobra ove godine će se naći u ponudi austrijske pay-TV platforme HD Austria. Ovaj njemački kanal bit će ponuđen pretplatnicima bez dodatne nadoknade.Tele 5 HD emituje serije i filmove uključujući i klasike kao što su Star Trek - Next Generation, Star Trek - Deep Space Nine, Star Trek - Voyager i Stargate Atlantis.Uvrštavanjem ovog kanala HD Austria će u ponudi imati 11 kanala u Visokoj Definiciji po cijeni od 6,90 eura mjesečno.Kanal je dostupan pretplatnicima Sky Deutschland i HD+ satelitskih platformi u Njemačkoj.Tehnički parametri :Tele 5 HD,satelit Astra 1L, 19,2° istočno, frekvencija 12.574/H, symbol rate 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK.

 8. #8

  Re: Sat Info III

  Walt Disney kupuje njemački kanal Das Vierte

  Walt Disney kupuje njemački kanal Das Vierte


  Američka medijska tvrtka Walt Disney ima namjeru otkupiti njemački zabavni kanal Das Vierte. Sticanjem komercijalne FTA stanice skupina će preispitati svoju TV strategiju u Njemačkoj, piše portal DWDL.U Njemačkoj, Walt Disney posjeduje 60 % udjela u televiziji Super RTL i 31,5 % u RTL II. Osim toga, tvrtka posluje s kanalima Disney Channel, Disney XD, Disney Junior i Disney Cinemagic.Das Vierte trenutno je u vlasništvu ruskog medija menadžera Dmitrija Lesnewskog, koji je stanicu preuzeo od američke medijske grupacije NBC Universal u junu 2008.

  Das Vierte će biti prvi besplatni njemački kanal u Disneyvom vlasništvu. To bi omgućilo tvrtki da radi u Njemačkoj - kao i u drugim zemljama - besplatne kanale za djecu i obitelj pod brendom Disney, koristeći kanal Das Vierte kao osnovu za to. Njemačka verzija Disneyevog sportskog kanala ESPN također može biti jedna od mogućnosti.

 9. #9

  Re: Sat Info III

  TV Pink 3 preimenovan u TV3 Medias
  Slovenačka komercijalna televizija TV Pink 3 od 20. septembra nosi novo ime - TV3 Medias. Tvrtka Medias, koja je vlasnik kanala, nakon prijelaznog šestomjesečnog perioda od preuzimanja frekvencije slovenačkog Pinka, odlučila je povući brend i ime Pinka. Prisjetimo se da je 1. marta ove godine Pink SI rebrandiran u TV Pink 3.
  Od tada vlasnik Pinka u praksi više nema nikakve veze sa TV Pink 3. TV3 Medias emitira na satelitu Eutelsat 16A (16°E) u platformi Total TV.

  Tehnički parametri:

  * Eutelsat 16A (16°E), freq 10,972 GHz, pol V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA videoguard

 10. #10

  Re: Sat Info III

  AB Kanal i formalno ugašen
  Savjet za radiodifuziju Makedonije (SRD) juče je i formalno oduzeo dozvolu za emitiranje programa televiziji AB Kanal, prema prethodno dostavljenom zahtjevu Aleksandre Andreveske, kćerke vlasnika televizije Boje Andrevskog.
  "TRD AB Kanal Skopje, u dopunskom roku nije platilo procijenjenu naknadu za dozvolu za emitiranje. S obzirom na ovakvu situaciju, sekretar za pravne poslove daje sljedeći prijedlog zaključka, donosi se odluka za oduzimanje dozvole za emitiranje TRD AB Kanal Skopje", izjavio je Zoran Trajčevski, predsjedavajući SRD.
  AB Kanal prestao je s emitiranjem programa 19. septembra uz objavu da je na prodaju. Savjet za radiodifuziju nema ingerencija nad frekvencijom ovog medija, budući da je emitirao preko satelita.

Page 1 of 69 1236112651 ... LastLast

Similar Threads

 1. info ..
  By numero 6 in forum French / Français
  Replies: 1
  Last Post: 04-04-2009, 19:45:22
 2. info Tps
  By fahim03 in forum French / Français
  Replies: 20
  Last Post: 07-02-2008, 19:08:43
 3. !!!tps.bin Info!!!
  By fahim03 in forum Viaccess
  Replies: 2
  Last Post: 09-02-2007, 10:00:20
 4. Looking for info about t*s.bin
  By bigbuddy in forum General Discussions: DVB-PCI Cards
  Replies: 0
  Last Post: 08-02-2007, 13:36:16
 5. info TPS ou C-SAT
  By kansky in forum French / Français
  Replies: 0
  Last Post: 17-01-2007, 19:46:23

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •