Claudia de Breij krijgt mediaprogramma op Ned2Claudia de Breij krijgt een nieuw mediaprogramma bij de Vara. Vanaf vrijdag, 21 september om 20.50 op Nederland 2, presenteert de cabaretière en 3FM deejay Claudia De Breij: 'De Kunst van het Maken'. Dit is haar eerste eigen tv-programma in drie jaar tijd. Het mediaprogramma van slechts 25 minuten wordt met publiek opgenomen in Café Macy’s in het oude Haarlemmermeerstation in Amsterdam.

Claudia de Breij duikt iedere vrijdagavond in de ‘achterkant van de media’. Met journalisten, makers van radio- en televisieprogramma’s en andere mediaproducties uit de afgelopen week praat ze over de werking van de media, over de totstandkoming van mediaproducties en over de perceptie van media.


In het nieuwe mediaprogramma staan niet alleen de waarheidsvinding, de ethische discussie, de journalistieke afweging en de feitencheck achteraf centraal, maar gaat het ook over de duiding van de media: hoe gaan makers te werk en hoe komen mediaproducties tot stand? Kortom, mediamakers aan het woord over de kunst van het maken.


"Toen de VARA mij vroeg, sputterde ik eerst nog een beetje tegen. Wil ik wel weer op tv? Maar mijn bazen vonden mij heel erg gegroeid. 'Het leven is er overheen geweest', zei iemand en dat klopt wel", zegt de 37-jarige Breij. "Ik ben zelfverzekerder en minder bang om te mislukken. Dat heeft toch met ouder worden te maken. Als het mislukt doet het natuurlijk pijn, maar dan ga ik weer iets anders doen." [Radio.NL]