Film1 GO in aantocht


De streamingdienst Film1 GO komt nog dit jaar in Nederland voor Film1-abonnees beschikbaar gesteld. Met Film1 GO kan men films op computer, laptop, tablet en smartphone bekijken.

Film1 volgt hiermee concurrent HBO dat sinds maart als tweede filmbetaalzender de Nederlandse markt heeft betreden. Film1 GO komt voor de smartphone en tablet voor zowel het Apple iOS als het Android besturingssysteem beschikbaar. Dat heeft Film1 aan de internationale broadcastdienst Broadband TV News bevestigd.

Aanvulling Film1 on Demand
Film1 GO is een aanvullend Film1 on Demand-aanbod dat al meer dan een jaar voor veel Film1-abonnees te gebruiken is. De verwachting is dat Film1 Go in december het levenslicht ziet. Film1 GO beantwoordt volgens Film1 de groeiende behoefte om televisie en dus ook films op het tweede scherm te bekijken.


Sneller HBO bij UPC?
Film1 is eigendom van Chellomedia, dat op haar beurt weer eigendom van Liberty Global is. Dit Amerikaanse mediabedrijf is ook eigenaar van UPC Nederland. De komst van Film1 GO kan de komst van betaalzender HBO bij UPC bespoedigen. In dat geval bieden beide betaalzenders een gelijkwaardig aanbod voor lineaire betaalkanalen, video on demand en streamingdiensten voor het tweede scherm aan.


Geschreven door: Jarco Kriek