CanalDigitaal wijzigt zendertechniek
Vanaf 18 september worden een aantal zenders bij CanalDigitaal uitgezonden via een andere uitzendtechniek. Voor de liefhebbers: een transponder op de Astra3 satelliet is omgezet van de modulatietechniek QPSK naar 8PSK.

Door gebruik te maken van deze nieuwe uitzendtechniek, wordt het mogelijk meer zenders en vooral ook meer HD TV zenders uit te kunnen zenden.

De wijziging heeft betrekking op de onderstaande zenders:
Nederland 2 HD
SBS6 HD
EredivisieLive1 HD
MTV NL
Private Spice
Body in Balance
Best 24
Journaal 24
HollandDoc
Zappelin
HumorTV
Nostalgienet
FOXlife
Boomerang
Discovery Science
Investigation Discovery
Disney Channel

Zenderoverzicht

Om bovenstaande zenders te kunnen blijven ontvangen dient u uw zenderlijst te vernieuwen. Kijkt u televisie met een CanalDigitaal-ontvanger, dan wordt de zenderlijst automatisch vernieuwd. In de meeste gevallen zult u dus weinig merken van deze verandering.

CanalDigitaal HD-satellietontvangers

De huidige CanalDigitaal HD-satellietontvangers laden de nieuwe zenderlijst automatisch in. Hier hoeft u dus geen actie op te ondernemen. Het gaat in ieder geval om de volgende satellietontvangers:

CanalDigitaal HD-satellietontvangers
Philips DSR7121
Philips DSR7141
Philips DSR8121
M7 DSR8141
M7 SAT801

HD-satellietontvangers met zenderlijst

Een groot gedeelte van de CanalDigitaal gecertificeerde als ook niet-gecertificeerde HD-satellietontvangers ondersteunen de CanalDigitaal-zenderlijsten. Deze moeten echter wel vaak handmatig ingeladen worden. In de handleiding van uw ontvanger kunt u lezen hoe u de zenderlijst handmatig inlaadt.

Bron: CanalDigitaal