De Freecom Mobile Drive Sq TV is een externe harde schijf die volgens de fabrikant volledig is uitgerust voor het opnemen van tv-programmaís via USB. De compacte 2,5-inch SATA Mobile Drive Sq TV heeft een speciaal bevestigingssysteem. Zo is hij eenvoudig te monteren aan de achterkant van de hd tv en makkelijk aan te sluiten op de USB-poort.

De markt voor smart-tvís groeit significant en veel middenklasse televisies zijn al uitgerust met een of meer USB-poorten. Consumenten zijn zo langzaamaan gewend geraakt aan het tonen van fotoís en videoís op het tv-scherm via een op de USB-poort aangesloten harde schijf, of vanaf USB-stick. Tegenwoordig is opnemen via USB op steeds meer nieuwe smart-tvís mogelijk. Wanneer de TV die optie biedt is de Mobile Drive Sq TV is in staat programmaís op te nemen en op te slaan.

De Mobile Drive Sq TV is verkrijgbaar in een variant met 500 GB en met 1 TB opslagcapaciteit. Stroom krijgt het apparaat via de USB-poort in de televisie of digitale videorecorder. Een extra stroomadapter is dus niet nodig.

De lichtgewicht schijf is ook te gebruiken voor het opslaan, delen en back-uppen van data en software op computers en pc-netwerken. Via een USB 3.0-aansluiting (ook geschikt voor USB 2.0) is data over te dragen met snelheden tot ongeveer 130 megabytes per seconde. De Mobile Drive Sq TV wordt geleverd met back-upsoftware van Nero voor Microsoft Windows en een energiebesparingsfunctie die ervoor zorgt dat de harde schijf automatisch op stand-by gaat als hij niet in gebruik is.

De Mobile Drive Sq TV is ontworpen in samenwerking met de industrieel ontwerper Arman Emami. In 2012 won hij al veel internationale prijzen voor stijlvolle designs, zoals de iF Design Award, de Universal Design Award en The Red Dot Design Award. De Mobile Drive Sq TV heeft aantrekkelijke lijnen, ronde hoeken en een vierkante vorm. De behuizing is gemaakt van gezandstraald roestvrij staal en dus minder gevoelig voor krassen en vingerafdrukken.

FreecomMobile Drive Sq TV prijs en beschikbaarheid

De Freecom Mobile Drive Sq TV is verkrijgbaar in een 500 GB- en 1 TB-versie. De adviesverkoopprijzen zijn respectievelijk 99 euro en 139 euro. Freecom biedt bij dit product twee jaar garantie en ongelimiteerde helpdeskondersteuning.

Voor een actuele Mobile Drive Sq TV prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Freecom