Net5 brengt ziekenhuisserie Dokters op de vooravond


In oktober komt Net5 met de nieuwe serie Dokters op de vooravond. In deze scripted reality staan de meest bijzondere ziekenhuisverhalen centraal. NET5 volgt vijf artsen die patiŽnten ontvangen met de meest uiteenlopende ziektes. De verhalen zijn op waarheid gebaseerd en worden vertolkt door acteurs, maar ook door Ďervaringsdeskundigení.

NET5: "Deze patiŽnten hebben dus echt de desbetreffende ziekte of hebben hem in het verleden gehad. Ook het merendeel van de artsen heeft een medische achtergrond. En dat maakt Dokters tot een unieke nieuwe reality waarin fictie en real-life samengaan."


Medische achtergrond
In Dokters staan iedere aflevering twee verhalen centraal. Dokter Noortje, Dokter Peter Paul, Dokter Roos, Dokter Yvette en Dokter Siebe zijn de vaste gezichten in deze nieuwe ziekenhuisserie. Stuk voor stuk artsen met een sterk karakter en een luisterend oor voor de patiŽnten. Het merendeel van deze dokters heeft in het echt ook een medische achtergrond. En door deze achtergrond kunnen zij zich nog beter inleven in hun rol.


67 keer geopereerd
De dokters ontvangen patiŽnten met de meest uiteenlopende ziektes. Het zijn gevallen die in Nederland vaker voorkomen zoals obesitas, leukemie, soaís en borstkanker, maar er komen ook patiŽnten met Hashimoto, coeliaki of de ziekte van Lyme voorbij. Of een vrouw die 67 keer is geopereerd. Speciaal is dat er ook patiŽnten zijn die in het echt deze ziekte hebben gehad. En daarom kunnen zij als geen ander putten uit eigen emoties. Bovendien vragen deze patiŽnten op deze bijzondere manier meteen aandacht voor hun (voormalige) ziekte.


Scripted reality-programma
Dokters is het tweede scripted reality-programma dat gelanceerd wordt op Net5. Eerder deze maand introduceerde de zender dit nieuwe genre in Nederland met het programma Achter Gesloten Deuren. Deze serie is meteen goed van start gegaan en scoort avond aan avond ongeveer 300.000 kijkers, waardoor het vaak het best bekeken programma van de dag is op NET5. Dokters zal vanaf maandag 22 oktober direct na Achter Gesloten Deuren te zien zijn om 20.00 uur. [Radio.NL]