Homeland winnaar bij Emmy Awards


De Amerikaanse dramaserie Homeland is de grote winnaar van de Emmy Awards 2012. De belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen werden in Los Angeles uitgereikt.

Het was een wisseling van de wacht bij de Emmy Awards. De voorgaande jaren viel de tv-serie Mad Men in de prijzen. Dit jaar was er geen enkele Emmy Award voor deze tv-serie. De belangrijkste Emmy voor beste dramaserie ging naar Homeland. Acteurs Damian Lewis en Claire Danes – de hoofdrolspelers in Homeland – wonnen de prijzen voor beste acteur en beste actrice in een dramaserie.

Homeland in Nederland bij BNN
Homeland gaat over een soldaat die na acht jaar door moslims gevangen gehouden te zijn weer in Amerika terugkeert. Daar wordt deze door één persoon verdacht van spionage. In Nederland wordt de tv-serie uitgezonden door BNN. Er waren ook Emmy Awards voor de HBO-series Veep en Curb Your Enthusiasm.


John de Mol niet in prijzen
Er was geen Emmy Award voor de Amerikaanse versie van The Voice. Dit talentenprogramma is door John de Mol bedacht en was wel genomineerd. The Amazing Race was echter volgens de jury een betere winnaar.


Geschreven door: Jarco Kriek