Veronica experimenteert met constructed reality


Veronica begint maandagavond met The Young Ones, een serie waarin feit en fictie samenkomen. Het gaat om constructed reality, een populair genre in het buitenland, maar nieuw in Nederland. Dat heeft de tv-zender laten weten. The Young Ones volgt acht jonge mensen die in Amsterdam hum dromen najagen. “Ik speel mezelf, maar sommige dingen zijn wel een beetje aangedikt. Dat moet wel, je wilt toch iedere keer een interessant programma uitzenden“, zegt castlid Pim.

Pim wordt neergezet als een casanova met de ambitie om wereldwijd succesvol te worden als dj. “Met je kop op tv zorgt voor bekendheid. Die bekendheid kan je weer helpen bij het bereiken van je doel.”

Ivan, die wil doorbreken met zijn modellenkantoor, kan zich daarin vinden. “Merkbekendheid is heel belangrijk. Ik denk dat dit een goed medium is om mijn bedrijf te laten groeien. Mijn castleden zijn mijn collega’s. Ik ben hier niet om vrienden te maken, die heb ik al genoeg.”

Mignon is vooral uit op bekendheid. “Ik vind televisie ook erg interessant. Ik heb een aantal jaar geleden meegedaan aan Sterretje gezocht bij BNN, maar dat is helaas niks geworden. Misschien dat ik nu meer succes heb.”

The Young Ones begint om 22.25 uur op Veronica.