De kandidaten van Expeditie Poolcirkel zijn bekend. Afgelopen dinsdag is de ploeg met tien bekende Nederlanders vanaf Schiphol vertrokken naar Spitsbergen in Noorwegen. Dit is de plek waar ze zijn begonnen aan hun tocht in de koudste gebieden langs de poolcirkel. De Avro zendt Expeditie Poolcirkel, dat wordt gepresenteerd door Lauren Verster, vanaf 12 november uit op Nederland 3.

De tien Bekende Nederlanders die met elkaar de strijd aangaan in dit nieuwe tv-programma zijn de dames Amanda Krabbé, Kim Kötter, Claudia Schoemacher, Paulien van Deutekom en Charlie Chan Dagelet. Daarnaast zijn er ook vijf heren: Ron Link, Gerald Sibon, Dean Saunders, Unorthadox en Frederik Brom.


Expeditie Poolcirkel
De karavaan met de deelnemers trekt door Noorwegen, Zweden en Finland. Vertrekpunt is de kust van Spitsbergen. Heli’s, boten en sneeuwscooters zijn transportmiddelen die worden gebruikt, maar de hoge bergen, gletsjers, ijskoude grotten en kolkende rivieren vragen constant het uiterste van de Nederlanders.


Niet alleen fysieke kracht is van belang, ook psychologie en strategie spelen een belangrijke rol. Zowel de individuele prestaties als het teamspel bepalen elke week de positie van de kandidaten op de ranglijst. Die ranglijst kan in elke aflevering flink wijzigen. Elke aflevering moeten de twee laagst gepositioneerde deelnemers tegen elkaar uitmaken wie de avonturenreeks moet verlaten. Uiteindelijk bereiken slechts twee kandidaten na een lange barre tocht het eindpunt. Een van hun wint Expeditie Poolcirkel. [Radio.NL]