De afgelopen jaren is er in het theoretisch gedeelte van het verkeersexamen veel veranderd, daarom is het voor SBS6 tijd voor een opfriscursus. Deze editie gaan acht BN’ers de strijd met elkaar aan in Het Nationaal Verkeersexamen. Het Nationaal Verkeersexamen 2012 is op zaterdag 6 oktober om 20.30 uur te zien bij SBS6. De presentatie is in handen van Jochem van Gelder en Sandra Schuurhof.

Nieuw dit jaar is dat de vrouwen het opnemen tegen de mannen. Zijn de vooroordelen waar? Vier bekende Nederlandse vrouwen leggen live op televisie een theorie-examen af, net als vier bekende Nederlandse mannen. Wie zijn er beter?


Acht bekende Nederlanders
De acht BN’ers staan er niet alleen voor. Zo worden de vrouwelijke kandidaten Judith Osborn, Antje Monteiro, Peggy Vrijens en Pearl Jozefzoon bijgestaan door een tribune met honderd vrouwen.


De mannelijke deelnemers; Piet Paulusma, Christijan Albers, Frits Huffnagel en Robert Minderhoud (alias Jokertje uit Oh, oh Cherso) voelen zich gesteund door de honderd mannen op de tribune.


In de publieksvakken zijn ook verschillende beroepsgroepen vertegenwoordigd; van brandweermannen, vrachtwagenchauffeurs, taxichauffeurs, pizzakoeriers tot buschauffeurs. [Radio.NL]