Al enige tijd was het met de Apple iPhone en iPad mogelijk om live tv-kanalen te bekijken. Vanaf vandaag kunnen bezitters van Android tablets en smartphones dit ook doen.

Er was al enige tijd een Ziggo Android-app beschikbaar maar hiermee kon men – in tegenstelling tot de Apple-app – geen live tv-kanalen bekijken. Met de update die vandaag beschikbaar is gekomen, is dat wel mogelijk.
Veertien tv-kanalen
In totaal kunnen Ziggo abonnees op computer, laptop, tablet en smartphone naar veertien tv-kanalen kijken. Dat is nog steeds minder dan bij andere tv-aanbieders die op deze manier tv-kijken op het tweede scherm mogelijk maken. KPN biedt op dit moment meer dan twintig tv-kanalen aan. UPC lanceerde onlangs met Horizon TV het grootste aanbod. Afhankelijk van het afgenomen tv-abonnement kan de UPC-abonnee tot tachtig kanalen op het tweede scherm bekijken. Bij UPC blijven echter bezitters van op het Android besturingssysteem werkende apparaten nog even in de kou staan. Pas over enige maanden – waarschijnlijk begin 2013 – brengt UPC een Android app voor haar tweede scherm-dienst uit.

Alleen met Ziggo internetverbinding
Ziggo-abonnees kunnen de live tv-kijken app alleen gebruiken in combinatie met een Ziggo internetverbinding. Men dient voor gebruik de gratis app op het apparaat te installeren en daarna het apparaat eenmalig in de gepersonaliseerde klantomgeving Mijn Ziggo te registreren. Voor gebruik op Android apparaten is gebruik van de Android versie 2.3 of hoger vereist. Daarnaast moet het toestel beschikken over OpenGL 2.0. Ziggo geeft streams in hoge kwaliteit door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,5 Mb/s voor de tablets en van 200 tot 800Kb/s voor smartphones.

Sociale media
Een belangrijke functie in de Ziggo app is de koppeling aan de sociale media twitter en facebook. Om deze manier kunnen gebruikers ervaringen met anderen delen en kan men direct zien welke ervaringen vrienden en kennissen bij een bepaald programma hebben. Ziggo heeft verder de integratie met Twitter verbeterd. Zo kan er binnen de app onder andere gebruik gemaakt worden van de Twitterswipe-functie. Via die functie kun je swipen door de actuele tweets over het tv-programma waar je naar kijkt.