Ik Hou Van Holland minder vaak op televisie

RTL 4 gaat voortaan per jaar aanzienlijk minder afleveringen van Ik Hou Van Holland uitzenden. Dat vertelde presentatrice Linda de Mol dinsdag in RTL Boulevard. Ik Hou Van Holland gaat dit najaar alweer haar tiende seizoen in. “Nee, het is niet het laatste seizoen. Zeker niet. We zouden wel gek zijn. We hebben wel besloten om niet meer twee seizoenen per jaar te doen de komende tijd. Er komen er misschien iets minder per jaar, maar we blijven gewoon lekker doorgaan“, zegt De Mol.

Het tiende seizoen is niet doordrenkt van feeststemming. “We hebben eigenlijk niet echt het idee om een groot feest te maken van het tiende seizoen, maar we hebben meer zoiets dat we eens moeten uitrekenen wanneer we de honderdste aflevering hebben. Dat vind ik echt een reden om een groot feest te geven met z’n allen.”

Veel vernieuwing is er niet. “We vragen nu aan de bekende Nederlandse gasten die meedoen of ze een hilarische foto uit hun jeugd meenemen. Erg leuk. Er zijn kleine dingetjes veranderd, maar het is eigenlijk gewoon Ik Hou Van Holland gebleven.”

De Mol hoopt vurig op de Gouden Televizier-Ring. “Ik hoop dat we er bij zitten, maar er zijn een heleboel populaire programma’s die meedoen en ook lopen op dit moment. Ik denk dat het altijd wel lekker is als je op het moment van de verkiezing ook echt op zender bent. We hadden net een paar weekjes eerder moeten beginnen.”