Producent Talpa gaat zich steeds meer profileren op het tweede scherm gebruik. Het gebruik van smartphone en tablet moet de mogelijkheden van gebruik van programmaformats vergroten.

Bij Talpa vindt men het tweede scherm de meest geschikte manier om interactiviteit bij programma’s mogelijk te maken. In De Telegraaf zegt Talpa-topman Pim Schmitz dat tv-kijkers het leuk vinden om bij een tv-programma te participeren, om vragen te beantwoorden en te stemmen.
Minderheidsbelang spellenmaker
Mede hiervoor heeft Talpa een substantieel minderheidsbelang in de Rotterdamse spellenmaker Identity Games genomen. Een uitzending van De Wereld Draait Door bracht Talpa-eigenaar John de Mol op het idee om een belang in de Rotterdamse spellenmaker te nemen. Reden hiervoor was het nieuwe spel Gamechanger dat volgende week uitkomt. Hierbij wordt een connectie tussen de iPad en ouderwetse bordspellen gemaakt.

Tweede scherm optimaal benutten
Talpa wil in de toekomst het tweede scherm optimaal gaan benutten om een groep tv-kijkers die dat echt willen meer dan alleen maar naar televisie te laten kijken. Men ziet tablets als de iPad als manier om met tv-programma’s dichter bij de kijker terecht te komen.