Het Engelse digitale radiostation Planet Rock staat opnieuw in de etalage. Na 4,5 jaar heeft ondernemer en muziekliefhebber Malcolm Bluemel besloten geen geld meer te willen investeren in de rockzender. Volgens geruchten draait Planet Rock jaarlijks tussen de 250.000 en 375.000 euro verlies.

In februari 2008 plaatste GCap Media, nu Global Radio, Planet Rock al in de etalage. Het radioconcern besloot destijds niet meer te investeren in digitale radio.


Onder meer Queen gitarist Brian May was in de race om het noodlijdende radiostation te kopen, maar uiteindelijk ging ondernemer en muziekliefhebber Malcolm Bluemel er met het station vandoor.


Mede door het slechte economische klimaat is het Bluemel niet gelukt om met Planet Rock zwarte cijfers te schrijven. Volgens geruchten draait de rockzender jaarlijks tussen de 250.000 en 375.000 euro verlies. Sinds de koop heeft Bluemel al bijna vier miljoen euro in Planet Rock geÔnvesteerd. Daarom heeft de ondernemer, die binnenkort 60 wordt, besloten om het station te verkopen.


Dat Planet Rock nog steeds verlies leidt is slecht nieuws voor de Engelse radiowereld, die het publiek het liefst zo snel mogelijk over ziet stappen van de vertrouwde FM en AM naar DAB. Planet Rock is namelijk het oudste digitale radiostation van het Verenigd Koninkrijk en met bijna een miljoen luisteraars per week ook nog eens van de populairste digitale commerciŽle stations.


Op Planet Rock zijn onder meer Alice Cooper en Def Leppard zanger Joe Elliott met een eigen programma te horen. Het station is landelijk via DAB te ontvangen, alsmede via internet en digitale kabel. [RS/Radio.NL]