Hannes Ametsreiter, CEO van Telekom Oostenrijk, gaat begin december een gezamenlijke strategie presenteren samen met KPN. Dat heeft hij gezegd in een Oostenrijks tijdschrift .

Dinsdag werd bekend dat América Móvil van miljardair Carlos Slim zijn belang in de Oostenrijkse telcom heeft vergroot tot 23 procent. De Mexicanen hebben meer dan een kwart van de aandelen van KPN. Het Oostenrijkse belang blijkt ondergebracht in een aparte Nederlandse vennootschap, AMOV Europe B.V., die ook de aandelen van KPN aanhoudt.

Wat de gezamelijke strategie precies gaat inhouden, is nog onduidelijk. Wel wil Ametsreiter kwijt in een interview met het Oostenrijkste blad trend dat kleine operators het moeilijk hebben en marktomvang wel degelijk telt. De gesprekken met KPN zouden nog moeten plaatsvinden.

KPN en Telekom Oostenrijk bedienen totaal andere markten. De Oostenrijkers doen vooral zaken het Oost Europa, onder meer in Bulgarije en Slovenië. KPN zit in Duitsland en de Benelux. De Mexicanen hebben met beide bedrijven toegang tot een groot deel van de Europese markt. Om die reden waren ze ook wel gekant tegen de voorgenomen verkoop van de Duitse en Belgische KPN-dochters. Die verkoop is uiteindelijk niet doorgegaan.