Ook als het moederbedrijf failliet wordt verklaard, gaat de Nederlandse vestiging door. Er wordt momenteel gesprekken gevoerd met potentiŽle kopers.

Maandag maakte Neckermann in Duitsland bekend dat het bedrijf er per 1 oktober mee stopt (PDF). Die beslissing moest maandag worden genomen, ondanks het feit dat er nog een investeerder wordt gesproken (Update: afgeblazen).

Het Nederlandse filiaal heeft sterke hoop dat het gewoon kan blijven doorgaan als het moederbedrijf daadwerkelijk wordt opgeheven.

In een reactie aan deze uitgave zegt een woordvoerster: ďDe financiŽle situatie van Neckermann.com Benelux is structureel gezond en de organisatie is volledig in staat om de werkzaamheden voort te zetten. Mocht het faillissement van Neckermann.de (Duitsland) officieel worden uitgesproken, dan blijven de werkzaamheden bij neckermann.com Benelux doorgaan. Neckermann.com is momenteel in gesprek met diverse partijen om zelfstandige voortzetting van het bedrijf te continueren.Ē

Het bedrijf wilde niet aangeven of de leiding een management buy out overweegt en of het ook op eigen initiatief naar nieuwe investeerders zoekt.