Televisieaanbieder UPC gaat wederom het digitale zenderaanbod uitbreiden. Op 4 september voegde UPC al veel tv-kanalen in SD-kwaliteit toe. Ook het HD-zenderaanbod werd uitgebreid.

Onder de vele zenders die UPC het aan zenderaanbod toevoegde behoorde ook enkele Duitse tv-kanalen. Op 2 oktober gaat UPC het Duitse zenderaanbod nog verder uitbreiden. Het tv-kanaal Sat.1 gaat vanaf dat moment onderdeel van het Royaal- en het TV Extra-zenderpakket uitmaken. Sat.1 is via voorkeuzepositie 48 in de UPC-zenderlijst te ontvangen.
Geen HD-kanalen
Sat.1 is het enige tv-kanaal dat UPC op 2 oktober gaat toevoegen. Mediawoordvoerder Ronald Sutmuller heeft dit aan Totaal TV bevestigd. Er komen dus op 2 oktober geen nieuwe HD-kanalen bij UPC beschikbaar. De hoop van sommige UPC-abonnees was dat het HD-kanaal Nat Geo Wild HD op korte termijn zou worden toegevoegd aan het HD-zenderaanbod. Een melding enkele weken geleden op de internetsite was de bron van het vermoeden. "Dat was een fout onzerzijds," laat Sutmuller weten. Ook Nickelodeon HD - dat onlangs bij KPN Interactieve TV werd toegevoegd - komt vooralsnog niet in het zenderaanbod van UPC beschikbaar.

HBO voorlopig nog niet
Ook moeten UPC-abonnees het voorlopig stellen zonder de filmkanalen van betaalzender HBO. De onderhandelingen met HBO lopen nog steeds en gedurende de onderhandelingen geven HBO en UPC geen informatie over de voortgang van deze onderhandelingen.