Presentator Jeremy Clarkson van Top Gear heeft zijn productiehuis voor miljoenen aan de BBC verkocht. Clarkson heeft tevens bij de BBC bijgetekend voor de komende jaren.

Voor de BBC is Top Gear een belangrijk programma om commerciŽle redenen en het is dan ook de commerciŽle tak van de BBC die verantwoordelijk is voor de overname. Er is geen belastinggeld vanuit de publieke (binnenlandse) tak van de BBC aan gespendeerd.

Clarkson nog rijker door deal BBC
Jeremy Clarkson en zijn compagnon Andy Wilman vangen naar verluidt rond de acht miljoen Britse pond voor in ruil voor volledige controle en bezit van de BBC. Daarnaast blijft Clarkson de komende jaren presentator en vangt, terwijl hij al de best betaalde presentator voor de BBC was, nog eens een miljoen Britse pond als extra premie.

BBC verdedigt aankoop
De omroep ligt wel onder vuur omdat er toch fors moet worden bezuinigd en een dergelijk kostbare investering in deze tijden niet zou kunnen. De BBC denkt hier anders over want de commerciŽle tak van de omroep stelt dat door het enorme wereldwijde succes van Top Gear na de gehele overname de inkomsten ervan rechtstreeks binnenstromen. De BBC sloot ook deals met de mede voor het succes van de show bepalende presentatoren James May en Richard Hammond.