Torenhoge kijkcijfers voor Peter van der Vorst

Peter van der Vorst heeft vrijdag torenhoge kijkcijfers behaald met de start van een nieuwe seizoen van Van Der Vorst Ziet Sterren. Er keken maar liefst 2,057 miljoen mensen naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van der Vorst profiteerde sterk van de stevige lead-in van The Voice of Holland, waar 3,1 miljoen mensen naar keken. Het is de derde keer in zijn carrière dat de RTL 4-presentator boven de grens van twee miljoen kijkers uitkomt.

Die grens werd vorig jaar november voor het eerst gepasseerd door Van der Vorst, toen hij na The Voice ruim 2,1 miljoen kijkers trok. Een week later scherpte hij zijn eigen record aan, toen er bijna 2,2 miljoen mensen inschakelden.

Op Twitter heeft Van der Vorst al gereageerd op de hoge kijkcijfers. “Wow! Ruim twee miljoen kijkers voor Van Der Vorst Ziet Sterren. Da’s nog eens een lekkere seizoensstar!! Met dank aan Jan Smit en z’n gezin.”

The Voice of Holland en Van der Vorst Ziet Sterren waren veruit de meest bekeken programma’s van de avond. De nummer drie was Goede Tijden Slechte Tijden, ook van RTL 4, met twee miljoen kijkers.

Nederland 1 was vrijdag de tweede zender van het land. Die zender scoorde vooral met het Achtuurjournaal (1,5 miljoen kijkers) en Erica op Reis (1,1 miljoen).