Microsoft gaat extra maatregelen nemen om het lekken van informatie over de nieuwe versie van de Xbox – vermoedelijk de Xbox 720 – tegen te gaan. Het bedrijf gaat namelijk de beveiliging in vier gebouwen op de Microsoft-campus in Redmond flink opschroeven.

Onder de nieuwe regels hebben straks alleen nog maar medewerkers van Microsoft's Interactive Entertainment Business vrij toegang tot de gebouwen. Elke andere medewerker van Microsoft die een van deze gebouwen wil betreden, moet zich eerst in het betreffende gebouw bij de receptie registreren als bezoeker. Pas ná registratie mag men dan naar binnen – maar uitsluitend onder begeleiding van een medewerker van Microsoft's Interactive Entertainment Business.

Xbox 720 over jaar verwacht

Microsoft heeft officieel nog niets bekend gemaakt over de opvolger van de Xbox 360, al lekten eerder dit jaar al wel documenten uit met details over een Xbox 720. Mede door het nemen van deze extra maatregelen wil het bedrijf voorkomen dat er nog meer informatie naar buiten komt over de ontwikkeling van de Xbox 720. De verwachting is dat de nieuwe Xbox in de herfst van 2013 zal worden gelanceerd.