UPC heeft niet alleen tarieven naar aanleiding van de btw-verhoging naar 21 procent op 1 oktober verhoogd. Naast een nieuwe pakketstructuur voor digitale tv heeft men ook andere tarief- en productwijzigingen doorgevoerd.

Bij internet heeft met het abonnement van 60 Mbps internet naar 50 Mbps verlaagd. Het maandelijkse abonnement is hierdoor wel 2,50 goedkoper. Het 120 Mbps internetabonnement heeft men 100 Mbps een lagere snelheid maar is wel 7,50 per maand duurder. Het bellen via het internet wordt bij bepaalde abonnementsvormen duurder. Bellen Standaard en Bellen Avond en Weekend gaat met 0,50 per maand omhoog. Net als bij het basisabonnement voor analoge televisie dat van 17,50 naar 17,78 per maand is verhoogd gaat het hier hoofdzakelijk om een prijsaanpassing vanwege een hogere btw-afdracht.
Nieuwe pakketstructuur digitale televisie
Totaal TV meldde eerder al dat er een nieuwe pakketstructuur voor digitale televisie op 1 oktober is ingevoerd. Dat geldt overigens niet voor bestaande klanten. Die blijven tegen dezelfde abonnementsprijs en hetzelfde zenderaanbod het Starter en Royaal zenderpakket afnemen. Wel is het zo dat bij elke wijziging van het lopende abonnement direct de overstap naar de nieuwe pakketstructuur voor digitale televisie wordt gemaakt. Dat heeft echter wel gevolgen voor het zenderaanbod. Het TV Standaard pakket bestaat nog maar uit 58 zenders. Het Starterpakket bestaat uit meer tv-kanalen. Bij TV Standaard krijgt men echter wel de HD-kanalen van de publieke omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting zonder afname van het aanvullend HD-zenderpakket. TV Extra is de opvolger van het Royaal pakket. De prijs van TV Extra is wel 1,50 duurder als het Royaal pakket.

Alles-in-1
Ook bij het Alles-in-1 aanbod van UPC zijn er wijzigingen doorgevoerd. Als eerste in het Alles-in-1 Meer TV pakket komen te vervallen. Nieuw is het Alles-in-1 Horizon TV pakket waarbij de Horizon mediabox in bruikleen wordt geleverd. Met 30 Mbps internet kost dit pakket 52,50. Wil men 60 Mbps internet betaalt men 54,95 per maand. Het Alles-in-1 Voordeelpakket krijgt 30 Mbps internetsnelheid. En het Alles-in-1 Voordeelpakket 50 Mbps heeft nu 60 Mbps internetsnelheid en is daarnaast met 2,55 per maand in prijs verlaagd.