Verbatim 100GB beschrijfbare Blu-ray disk
Verbatim introduceert een beschrijfbare Blu-ray-disk met een extra grote capaciteit van 100 GB voor BDXL-branders. Dit is vier keer hoger dan de opslagmogelijkheid van een beschrijfbare standaard Blu-ray-disk.

De Verbatim Blu-ray-disks met hoge capaciteit zijn gecertificeerd door de BDA (Blu-ray Disc Association). De Blu-ray-schijven stellen gebruikers in staat foto’s met hoge resolutie, muziek en HD-videobestanden vier keer zo snel te back-uppen. Met 100 GB aan opslagcapaciteit is er op een BDXL-schijf ruimte voor meer dan veertigduizend foto’s, twintigduizend muzieknummers of acht uur HD-video.

Blu-ray-disks bieden aanzienlijk meer opslagcapaciteit dan een dvd of cd. Hierdoor zijn veel minder disks nodig om een groot volume aan data te archiveren. Standaard ‘single layer’ Blu-ray-disks bieden een opslagcapaciteit van 25 GB, een ‘dual layer’ 50 GB.
De BDXL-disks van Verbatim hebben echter nog een derde laag, waardoor een opslagcapaciteit van 100 GB mogelijk is. De disks zijn voorzien van een speciale harde oppervlaktecoating om ze te beschermen tegen krassen.

“De 100 GB BDXL Blu-ray-disks van Verbatim zijn ideaal voor het archiveren van grote bestanden”, zegt Erwin van ’t Veld, Sales Manager Benelux bij Verbatim. “Consumenten kunnen vertrouwen op zorgvuldige kwaliteitscontroles tijdens het productieproces. Dit garandeert dat de Blu-ray-producten van Verbatim nooit teleurstellen. Wij kunnen daarnaast een beroep doen op de expertise van het moederbedrijf Mitsubishi Kagaku Media. Verbatim blijft wereldwijd de grootste producent van optische opslagmedia.”

Verbatim 100GB beschrijfbare Blu-ray disk prijs en beschikbaarheid

De BDXL 100 GB Blu-ray-disks van Verbatim zijn vanaf nu verkrijgbaar in geheel Europa voor de prijs van 45 euro.

Mitsubishi Kagaku Media is van plan om in Japan een professionele 100 GB ‘Enterprise Grade’ BD-R BDXL op de markt te brengen. Deze Blu-ray-disk is speciaal ontwikkeld voor het digitaal archiveren van bedrijfsinformatie. De optimale opnamekwaliteit van de schijven komt het best uit de verf op een Pioneer BDR-PR1M- en BDR-PR1MA.

Bron: Verbatim