LOTT, de lokale omroep uit Tilburg, gaat tv-programma's uit het archief van de KRO uitzenden. Voor peuters en kleuters zal dagelijks KRO Kindertijd worden uitgezonden, voor iets oudere kinderen, een keer in de week Baasjes en Energy Survival. Het gaat voorlopig om een proef van 3 maanden bij de lokale omroep.

De programma's voor de kleinste kijkers worden `s morgens uitgezonden en aan het eind van de middag, aansluitend aan de KRO programma's, die op een van de publieke zenders worden getoond. In het weekend op zaterdagochtend is er programmering voor kinderen uit de lagere schoolleeftijd en op zondagochtend zal ook de KRO Kindertijd programmering van de hele week worden herhaald.


Hoofd KRO Jeugd Jan-Willem Bult: "Het is een ideale samenwerking tussen publieke omroepen', zegt hij. De KRO heeft een groot archief met succesvolle kinderprogrammering. 'Hoe meer daar naar gekeken wordt, des te blijer worden de makers daarvan. Het is ook voorbeeldig hergebruik van programma's die met geld van de belastingbetaler zijn ontstaan".


De proef duurt voorlopig drie maanden. Daarna zal -mede afhankelijk van de reacties- bekeken worden of en hoe de samenwerking tussen Omroep Tilburg en de KRO wordt gecontinueerd. [Radio.NL]