De drie kanshebbers voor de Televizier-Ring 2012 zijn bekend. Na het bekend maken van de kanshebbers komt ook dit jaar weer de vraag boven drijven of de Televizier-Ring verkiezing in de huidige vorm nog wel toekomst heeft.

Vorig jaar stond dat met de verkiezing van het voetbalpraatprogramma Voetbal International tot beste tv-programma van 2011 al ter discussie. Dit jaar in de Televizier-Ring nog niet uitgereikt en de eerste geluiden over een totaal andere opzet van de belangrijkste tv-verkiezing van Nederland laait alweer op. De reden: Ali B.
Beste publiciteitscampagne
In de tussenstand voor de nominaties voor de Televizier-Ring stond het tv-programma Ali B Op Volle Toeren niet bij top 10. Een doorn in het oog van Ali B, die hierop een publiciteitsoffensief begon. Onder meer Mies Bouwman maakte een promospotje om de Nederlandse tv-kijker een stem op het tv-programma van Ali B te laten uitbrengen. Ook maakte Ali B – overigens binnen de spelregels van de Televizier-Ring verkiezing – uitermate succesvol gebruik van sociale media.

The Voice of Holland en Wie Is De Mol?
Uiteindelijk lukte het Ali B om bij in de top 3 van meest gestemde tv-programma’s te komen. Samen met The Voice of Holland en Wie Is De Mol? – beiden verleden jaar verliezende finalisten – strijd Ali B Op Volle Toeren om de felbegeerde Televizier-Ring. Ali B maakt overigens nog een kans op een prijs. Door zijn (sociale)media-offensief is bij ook voor beste presentator genomineerd. Daar zijn de tegenstanders Mathijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbrugge. Voor beste presentatrice is het jaarlijks terugkerende trio Linda de Mol, Wendy van Dijk en Yvon Jaspers in de race. Op 19 oktober wordt de Televizier-Ring in een live tv-programma op Nederland 1 uitgereikt.