'Euphoria' van Loreen was in september wederom het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand 550 keer te horen op de landelijke publieke en commerciŽle zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware, het bedrijf dat ondermeer voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.

'Euphoria' is de eerste single van de Zweedse zangeres met Marokkaanse roots. De plaat behaalde de eerste plaats tijdens het Eurovisiesongfestival op 26 mei 2012. 'Euphoria' stond vorige maand ook op de eerste positie van de SoundAware Airplay Top 20.


In de Top 100 staan verder 28 artiesten van Nederlandse herkomst: 13 Nederlandstalige platen en 15 Engelstalige platen. 'This Is Love' van Will.i.am & Eva Simons is hiervan de grootste hit op de 4e positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten. Universal Music is marktleider met 25 noteringen in de Top 100, Sony Music volgt met 14 noteringen.


SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciŽle zenders, onder meer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau's, platenmaatschappijen en radiostations. [Radio.NL]


Top 10
01. Loreen - Euphoria
02. Asaf Avidan & The Mojos - One Day
03. P!nk - blow me (one last kiss)
04. Will.i.am featuring eva simons - this is love
05. Owl city feat carly rae jepsen - good time
06. Otto knows - million voices
07. Ben howard - keep your head up
08. Train - 50 ways to say goodbye
09. Fun - some nights
10. Far east movement ft. cover drive - turn up the love