De 538 Groep introduceert het nieuwe talentenplatform ‘NuTalent’ voor het vinden en ontwikkelen van nieuw radiotalent. Onder leiding van Jens Timmermans gaan 538 en Slam FM op zoek naar de deejays. Op 27 oktober houden de radiostations ook een talentendag. Tijdens deze dag krijgen radiomakers een kijkje in de keuken van de radiostations.

De Radio Talentendag is speciaal geďntroduceerd voor radioliefhebbers die graag willen werken bij 538 en Slam FM. Voor veel radiomakers lijkt die droom onbereikbaar. De stations bewijzen het tegendeel en maken dit nu mogelijk door radiotalent op te roepen zich aan te melden om hun ambitie te verwezenlijken.


NuTalent
Op de talentendag introduceert de 538 Groep het nieuwe platform NuTalent, een opleiding waarbij radioprofessionals potentiële deejays klaarstomen voor een carričre bij Radio 538 of Slam FM. NuTalent manager Jens Timmermans is verantwoordelijk voor de coaching en begeleiding en krijgt daarbij ondersteuning van een team van mediaprofessionals. Uniek van deze opleiding is de inzet van het digitale radiokanaal ‘538 Hitzone’, hierop presenteren de deelnemers een programma als onderdeel van het opleidingstraject.


Jonge talenten met een passie voor het radiovak, die actief zijn bij een internetstation of bij een lokale- of regionale omroep, kunnen zich aanmelden voor deze opleiding. Geselecteerde kandidaten die het opleidingstraject doorlopen maken een kans om uiteindelijk een plaats te veroveren in de programmering van de radiostations.


Radio Talentendag
Op de talentendag geven de stations kandidaten ook een kijkje in de keuken van hun nieuwe studio’s, die zij later dit jaar in gebruik nemen. De dag bestaat verder uit verschillende leerzame activiteiten, zoals een rondleiding door het nieuwe pand van de 538 Groep, een presentatie van de programmaleiding en een productiestudio- en radiodemo workshop. Edwin Evers en Ruud de Wild, maar ook Slam FM deejays Menno de Boer, Daniel Lippens en Ivo van Breukelen zijn op deze dag aanwezig om de kandidaten te begeleiden en te informeren. [Radio.NL]