Telenet heeft in een persbericht aangekondigd dat het bedrijf de komende vier jaar dertig miljoen euro wil investeren in de "creatie en productie van zowel Vlaamse kwaliteitsfictie als andere Vlaamse programma's en formats".

Het telecombedrijf organiseert op 22 oktober een conferentie met de sector om te onderzoeking hoe de samenwerking met de sector kan gebeuren.

"Telenet STAP" moet de Vlaamse audiovisuele wereld toelaten verder te blijven bouwen aan kwalitatief sterke locale televisie- en filmproducties, meldt Telenet. Telenet wil met "Telenet STAP" de creatieve sector een boost geven. "We willen ervoor zorgen dat Vlaamse fictie betaalbaar blijft voor de Vlaamse televisiekijkers", klinkt het.

Alle erkende Vlaamse productiehuizen, die voor hun werking uitsluitend of minstens grotendeels afhankelijk zijn van commerciŽle activiteiten en inkomsten, kunnen een beroep doen op "Telenet STAP". Op 22 oktober vindt een rondetafelconferentie plaats met de Vlaamse audiovisuele sector. "Telenet STAP" zal volgens Telenet vanaf 2013 operationeel zijn.

Bericht: Deredactie.be