Politie-inval bij Zweedse host PRQ

De politie heeft in Zweden een inval gedaan bij hostingbedrijf PRQ, dat is opgericht door twee van de Pirate Bay oprichters. Tegelijkertijd met de inval ging ook The Pirate Bay offline, maar volgens hun Facebook heeft dit te maken met een stroomstoring.

Het hostingbedrijf, opgericht door Gottfrid Svarthold en Fredrik Neij, is bekend geworden door het hosten van controversiŽle websites, zoals een forum voor pedofielen, The Pirate Bay en WikiLeaks. In 2006 deed de politie ook een inval in het bedrijf, met als doel om The Pirate Bay offline te halen.

The Pirate Bay ging offline tijdens de inval, maar volgens hun Facebook is dit puur toeval en heeft het offline gaan van de site te maken met een stroomstoring. ďWe hebben daar (bij PRQ) een relais, maar niet meer. Dit, gecombineerd met een stroomstoring, is de reden dat we offline zijn op dit moment. De inval was niet op ons gericht.Ē

Politie-inval heeft specifiek doel

Het is nog niet duidelijk met welk doel de inval plaatsvond. Volgens de eigenaar Mikael Viborg was de politie op zoek naar vier specifieke servers. Meerdere websites die door PRQ gehost zijn, zijn na enkele uren weer online gekomen, waaronder sites waarop tv gestreamd kan worden.