De Nederlandse startup Casengo lanceert vandaag een nieuwe cloudapplicatie die de klantenservice bij MKB’ers moet verbeteren. En wel met hybrid messaging.

Elke e-mail die vanuit de app wordt verstuurd, bevat een link die de klant in staat stelt te reageren via chat. Daardoor kunnen ook volgens Casengo de kleinste webwinkels chat inzetten om hun klanten te helpen. Een chatknop op hun site is niet eens noodzakelijk. Casengo omschrijft de app zelf als een zakelijke variant van WhatsApp.

De app plaatst ook alle interacties betreffende dezelfde klantvraag op één tijdlijn, zoals bij Facebook. Het type communicatiekanaal speelt daarbij geen rol: wat er met die ene klant over dat ene onderwerp is besproken – via e-mail, chat of social media – is in één oogopslag te overzien. Volgens het bedrijf resulteert deze vorm van ‘case management’ in kortere responstijden en een snellere afhandeling.

De applicatie is reeds getest door de serviceafdeling van etenbestelsite Thuisbezorgd.nl. Sinds drie maanden gebruiken zo’n vijftig medewerkers Casengo; ze handelen er ruim duizend klantvragen per week mee af.