Gamesketen Game Mania zegt dat het aantal voorintekeningen op de Wii U het maximum heeft bereikt. Het gamesapparaat komt pas 30 november op de Nederlandse markt.

Volgens de winkelketen is het succes vergelijkbaar met het enthousiasme voor de PlayStation 3. Alleen het basispakket (minder geheugen, geen games) is nog verkrijgbaar. Bart Smit en bol.com nemen nog wel bestellingen aan. De verkoop werd begin september aangekondigd.

Nintendo heeft twee hardwarebundels aangekondigd: het Wii U Basic Pack bevat een wit Wii U-systeem met 8 GB aan opslagruimte en een witte Wii U GamePad. Het Wii U Premium Pack bevat een zwart Wii U-systeem en een zwarte Wii U GamePad met 32 GB aan geheugen. Ook wordt voor het eerst een controller met eigen scherm meegeleverd. Dat biedt volgens ontwikkelaars geheel nieuwe mogelijkheden.

Wii U is de zesde spelcomputer van Nintendo. Het apparaat, dat twee keer sneller is dan zijn voorganger, werd al in de zomer van 2011 in Los Angeles getoond. De VS krijgen hem als eerste op 18 november, Europa en AustraliŽ moeten wachten tot 30 november. Ook in de VS gaat het snel: Gamespot, Best Buy, Target en Toys R Us zijn nagenoeg door hun voorraad heen.