Vakbond CGSP heeft bij de RTBF een stakingsaanzegging ingediend voor 8 oktober en 15 oktober, de dag na de gemeenteraadsverkiezingen. Het conflict met de directie draait rond verloning en de werkregeling van radiopresentatoren. Dit meldt het persagentschap Belga.

De presentatoren van VivaCité in Aarlen staan sinds kort ook in voor het technische luik van de uitzending. De vakbond is niet tegen die werkwijze in zijn geheel gekant, maar klaagt aan dat de presentatoren een volledige uitzending, met nieuws, spelletjes en muziek zelf moeten verzorgen. Bij Radio 2 doen ze dit al een hele tijd. Zo 'schuift' Peter Verhulst in de Topcollectie nu ook helemaal zelf.

"Volgens de RTBF-directie gaat het om een uitzondering voor Aarlen, maar wij vinden dit een gevaarlijk precedent", stelt de CGSP. Het tweede twistpunt is de baremieke verhoging van de lonen. Medewerkers van het niveau 'twee' die 25 jaar in dienst zijn, maar van functie zijn veranderd, krijgen geen verhoging meer sinds 2011. Volgens de vakbond gaat het om negenhonderd werknemers.

Bericht: Belga/HLN