KRO Profiel: Rutger Castricum, hufter van het Binnenhof

In KRO Profiel is op donderdag 25 oktober op Nederland 3 een portret te zien van Rutger Castricum, de enige parlementaire verslaggever ooit die een politicus vroeg `of hij nog geneukt had' en daarmee alle geschreven en ongeschreven regels van het Binnenhof aan zijn laars lapte.

KRO Profiel sprak met tal van betrokkenen uit de carriere van Rutger Castricum die nationaal doorbrak door een onthutsende en pijnlijke confrontatie met minister Ella Vogelaar en - meer recent - PvdA-leider Job Cohen het leven eindeloos zuur maakte.


Wat zijn Castricums trucs en wat wil hij nu eigenlijk. Hoe kon `een onopvallende en van nature luie student' journalistiek uitgroeien tot de schrik van politici.


KRO-presentator Ajouad el Miloudi gaat in deze uitzending op jacht om Rutger zelf te vangen met een draaiende camera om hem een paar klare vragen te stellen. Onder andere communicatiestrateeg Jack de Vries, VVD-kamerlid Ton Elias, politicoloog Remko van Broekhoven en cultuurhistoricus Odile Heynders leggen Castricum onder de loep. Profiel vraagt zich af, heeft Rutger Castricum nu zijn langste tijd al gehad? [Radio.NL]