UPC kondigde deze week een unieke reclamecampagne via een LCD schermpje aan om de Horizon te promoten. Het bedrijf stuurde dit naar journalisten, maar in veel gevallen is deze defect.

Het LCD scherm is verwerkt in een brochure, die moet gaan spelen wanneer deze wordt opengeslagen. De nieuwe manier van adverteren moet volgens UPC de nieuwe manier van kijken via Horizon onderstrepen. Het beeld dat te zien was, is zoals in de afbeelding boven dit artikel.

Journalisten ontvangen defect exemplaar
De unieke en voor het eerst gebruikte methode van reclame via het LCD videoscherm komt in samenwerking met Sanoma Media tot stand. Het verschijnt op 4 oktober in de nieuwste editie van Playboy en op 10 oktober in de Marie Claire. UPC heeft geen toelichting gegeven over de kosten van deze campagne. IT expert Alexander Klöpping en het AD ontvingen ook al een niet werkend exemplaar, evenals Tweakers.net en Hardwareinfo.nl.

Advertentie UPC chemisch afval
Het LCD-videoscherm heeft een beelddiagonaal van 2,4 inch en is gemaakt door fabrikant Rox Asia. Het schermpje is door middel van Mini USB herlaadbaar, maar kan dan alleen hetzelfde filmpje oneindig afspelen. Over het milieu-aspect, wat UPC de laatste tijd hoog in het vaandel heeft, lijkt bovendien niet te zijn nagedacht. Wanneer lezers het betreffende blad uiteindelijk weggooien moet er op gelet worden dat het schermpje niet per ongeluk bij het oud papier terecht komt. Op de achterkant staat echter ook een klikobak met een kruis, dus daar mag het ook niet in verdwijnen.