TV Oranje zendt dinsdag 9 oktober de eerste aflevering uit van het wekelijkse muziekprogramma ‘De Vlaamse top 10’. De volkszender, die in België al sinds 2006 wordt doorgegeven door TV Vlaanderen, verwacht hiermee niet alleen haar Vlaamse kijkers een plezier te doen maar ook het Nederlandse publiek een tv-programma van hoge muzikale kwaliteit voor te kunnen schotelen.

'De Vlaamse top 10' is een wekelijkse hitparade gepresenteerd door zangeres Lindsay en zanger / presentator Herbert Verhaeghe. Het muziekprogramma is in Vlaanderen te zien bij Ment TV, Telenet en Numéricable en op zondag op het infokanaal voor wie nog niet digitaal kijkt.


Story FM
In Vlaanderen is ook een radioversie van het tv-programma te horen bij Story FM, te ontvangen in Antwerpen p 107.0 FM en via digitale tv van Telenet. Story FM, bestaat sinds 29 maart 2012 en draait meer dan 60% Nederlandstalige hits.


Volgens directeur Gerard Ardesch van TV Oranje is het logisch dat er nauw wordt samengewerkt tussen het Nederlandstalige Vlaanderen en TV Oranje. "Daardoor krijgen de Hollanders de mogelijkheid om kennis te maken met de Vlaamse hitontwikkelingen en krijgen Vlaamse artiesten de mogelijkheid zich te promoten in Nederland. En daar werken we graag aan mee", aldus Ardesch. [Radio.NL]