In de Chrome webstore worden verschillende gratis versies van de populaire spellen Angry Birds en Bad Piggies aangeboden die niet deugen. De apps kapen de browser en spammen de gebruiker met advertenties.

Bad Piggies is het nieuwste spel van de makers van Angry Birds, dat op de iPhone, iPad en Android te spelen is. Zonder zo’n toestel is het spel dus niet te spelen. De maker van de valse Bad Piggies gebruikten dit gat in de markt om hun eigen ‘versie’ van het spel uit te brengen voor Google Chrome. De spellen komen van playook.info.

Wie dit spel downloadt, geeft de app toestemming om alle gegevens van alle websites te halen. Ten eerste zorgt de app er voor dat er meer advertenties op populaire websites komen, zoals IMDB.com of Yahoo. Ten tweede kan de maker van de app in principe alle gegevens van de gebruiker ophalen, zoals e-mailadressen, wachtwoorden en creditcard gegevens.Inmiddels zijn de apps bijna 95.000 keer gedownload. Gebruikers die de app hebben geďnstalleerd krijgen het advies om die te verwijderen en alle wachtwoorden te veranderen.