Band of Brothers in herhaling op HBO


De meest legendarische miniserie die het Amerikaanse HBO ooit gemaakt heeft, is zonder twijfel Band of Brothers. Op het Nederlandse betaalkanaal HBO gaat de hele miniserie nu herhaald.

De serie Band of Brothers bestaat uit tien delen en is gebaseerd op het bestseller boek van Stephan E. Ambrose. Het verhaal speelt zich ten tijden van de Tweede Wereldoorlog af. Een elite-eenheid van vrijwilligers wordt in een trainingskamp in Georgia in 1942 voor de strijd klaargestoomd en krijgen de naam Easy Company. Eindelijk belanden ze op D-Day 6 juni 1944 aan de Franse kust. Easy Company. Het verhaal van deze elite-eenheid, allen vrijwilligers, begint in een trainingskamp in Georgia in 1942.

D-Day
Na hun training belanden ze in Frankrijk waar ze in de vroege ochtend van D-Day - 6 juni 1944 gedropt worden. Easy Company neemt deel aan de operaties Market-Garden en het Rijnoffensief en gaat in de clinch met de Duitsers rond Bastogne tijdens het Ardennenoffensief. Uiteindelijk nemen ze in 1945 het onneembaar gewaande Adelaarsnest van Hitler in. Hun eenheid leed enorme verliezen. Hun naam werd legendarisch.


HBO on Demand en HBO GO
Band of Brothers is vanaf vrijdag 5 oktober tien weken lang elke vrijdagavond om 22.00 uur op HBO 3 te zien. De hele miniserie is ook via HBO on Demand en HBO GO te bekijken.


Geschreven door: Jarco Kriek