Ook Sony verliest interesse in 3D

Dat 3D door de consument amper wordt omarmd, wordt steeds duidelijker nu aanbieders van 3D programma's, maar ook 3D apparatuur er steeds minder in investeren. Dat geldt ook voor Sony.

Telenet verwijderde nog recent het 3D demokanaal uit haar aanbod van de Vlaamse kabel terwijl Canal+ France haar 3D kanaal via de satelliet ook opdoekte en Direc TV in Amerika het aantal uitzenduren in 3D al verminderde. In Nederland mislukte eerder al de proef met Net5 3D en ook Sport1 lijkt met 3D weinig plannen meer te hebben. Sony wil er als grote elektronica gigant ook geen prioriteit meer aan geven.


Sony ziet geen acceptatie 3D
De grote baas van Sony Computer Entertainment, Fergal Gara, heeft tegen in een interview met Eurogamer gesteld dat 3D niet meer van groot belang is voor Sony en dat het bedrijf er daarom geen prioriteit meer aan geeft bij investeringen en nieuwe ontwikkelingen. Sony zal dit wel weer oppakken als de consument laat merken er interesse in te hebben, maar daaraan schort het nu juist. Het lot van 3D ligt uiteindelijk in de handen van de consument en Sony concludeert dat deze 3D over het algemeen vooralsnog niet omarmt.

Geschreven door: Jan-Hein Visser