De publieke Duitse omroep ZDF wil haar programmering verder moderniseren en dat gaat ten koste van twee klassiekers. Forsthaus Falkenau en Der Landartzt worden geschrapt.

De beslissing lijkt bij voorbaat tegen het zere been van een groot deel van de trouwe kijkers, die evenwel een ouder publiek vormen, terwijl het ZDF juist wil verjongen. De omroep schrapte al eerder vrijwel alle muziekprogramma's uit haar programmering. ZDF was juist ook in Nederland vanwege dit soort programma's vroeger een populaire zender.

ZDF met meer Krimi's
Het ZDF, Zweites Deutsches Fernsehen heeft haar hoofdvestiging nog altijd in Mainz, in de zuidwestduitse deelstaat Rheinland-Pfalz en had van oudsher een wat meer zuidelijke oriŽntatie. Volksmuziek is op de zender al bijna niet meer te zien en de serie Forsthaus Falkenau, dat al sinds 1989 draait, zal binnenkort ook niet meer gemaakt worden en Der Landartzt zal na een kwart eeuw uit de programmering worden geschrapt. Ervoor in de plaats zullen vooral Krimi's komen. Het ZDF beargumenteerd de beslissing met de noodzaak dat bij een modernisering nu eenmaal ook oude formats, hoe succesvol ook, moeten sneuvelen.