Tuya de hun shi
14:00 - 15:35 op Canvas
Drama (2006) uit China
IMDB-rating: 7.3 (700 stemmen)
Met Yu Nan, Bater, Sen'ge e.aTuya woont in MongoliŽ met haar verlamde man en twee kinderen. Ze runt het hele huishouden alleen. Omwille van haar zwakke gezondheid moet ze van de dokter zoveel mogelijk rusten. Noodgedwongen beslist Tuya te scheiden en op zoek te gaan naar een nieuwe man. Haar enige voorwaarde is dat de aanstaande bruidegom haar hele gezin moet onderhouden, ook haar eerste echtgenoot. Een aantal pretendenten waagt toch hun kans..


Tarzan's Greatest Adventure
14:05 - 15:30 op BBC2
Actie (1959) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (474 stemmen)
Met Gordon Scott, Anthony Quayle, Sara Shane e.aVerkleed als inboorlingen vallen vier mannen een dorp binnen en stelen er kisten met explosieven. Wanneer ze betrapt worden, doodt bendeleider Slade twee dorpsbewoners. Door tromgeroffel wordt Tarzan op de hoogte gebracht van de tragedie en hij snelt ter hulp. In het dorp is ondertussen pilote Angie met motorproblemen gestrand. Zij is een oorgetuige want ze hoorde over de radio hoe een van de slachtoffers Slades naam riep. De gangster is geen onbekende voor Tarzan en de achtervolging wordt meteen ingezet. Ondertussen krijgt Angie haar vliegtuig weer aan de praat. Maar net wanneer ze over Tarzan vliegt, stort ze opnieuw neer.


The Race
14:05 - 15:30 op Eén
Komedie (2009) uit Ierland
IMDB-rating: 5.9 (115 stemmen)
Met Logan Bruce, Tom Collins, Diarmuid Corr e.aMary is een heel gewoon meisje van elf jaar. Ze heeft alleen een ťchte jongensdroom: ze wil autocoureur worden! Als er een race in het drop is, moet ze gewoon meedoen! Met haar beste vriend tom probeert ze de winnende racekar te bouwen. Maar opeens moet hij weg. Er is niemand meer om haar te helpen, haar moeder is het boerenleven zat en haar vader weigert te helpen. Alles lijkt te mislukken, totdat haar vader een geheim uit zijn jeugd verklapt.


Air Bud
15:30 - 17:00 op NED3
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (3416 stemmen)
Met Michael Jeter, Kevin Zegers, Wendy Makkena e.aBuddy is een hond die zijn eigenaar Norm Snively verlaat, omdat deze hem mishandelt.


The Lizzie McGuire Movie
15:30 - 17:00 op BBC2
Avontuur (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (7700 stemmen)
Met Hilary Duff, Adam Lamberg, Hallie Todd e.aLizzie McGuire slaagt voor haar high-schooleindexamen en vertrekt met haar vriendinnen naar ItaliŽ voor de zomervakantie. Daaar aangekomen komt ze erachter dat ze heel veel lijkt op een zangeres van een beroemd zang-duo uit ItaliŽ. Deze zangeres Isabella wil stoppen met haar huidige carriere en serieuzere muziek gaan maken.


Easy Virtue
17:00 - 18:30 op BBC2
Komedie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (10318 stemmen)
Met Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas e.aJohn Whittaker (Ben Barnes), een jonge Engelsman, valt voor de Amerikaanse Larita (Jessica Biel) en besluit met haar te trouwen. Maar wanneer hij haar meeneemt naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te ontmoeten, treffen ze daar geen warme ontvangst aan. In plaats daarvan blijkt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) zelfs een hekel aan zijn vrouw te hebben.


Angels & Demons
20:00 - 22:45 op RTL5
Misdaad (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (110879 stemmen)
Met Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor e.aRobert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van ťťn van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.


The Last Mimzy
20:15 - 22:00 op RTL8
Avontuur (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (6959 stemmen)
Met Chris O'Neil, Rhiannon Leigh Wryn, Joely Richardson e.aTwee kinderen ontdekken een doos met speelgoed uit de toekomst en ontwikkelen hierdoor speciale talenten, die zowel beangstigend als fantastisch zijn


Waiting for Superman
22:00 - 00:15 op RTL8
Documentaire (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (6512 stemmen)
Met The Black Family, Geoffrey Canada, The Esparza Family e.aDocumentaire over het falende onderwijssysteem van de Verenigde Staten.


Under Siege
22:00 - 00:05 op Veronica
Actie (1992) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (19758 stemmen)
Met Steven Seagal, Tommy Lee Jones, Gary Busey e.aOnder aanvoering van commandant Krill en CIA-agent William Strannix wordt het slagschip USS Missouri, met acht kernkoppen aan boord, bezet door terroristen. De scheepskok Casey Ryback weet aan hun aandacht te ontsnappen en is een meester in vechtsporten, explosieven en wapens.


Thick as Thieves
22:45 - 00:45 op RTL5
Misdaad (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (17295 stemmen)
Met Morgan Freeman, Antonio Banderas, Radha Mitchell e.aEen veteraan in de misdaadwereld rekruteert een jonge man om een laatste klus te klaren. Deze klus betekent veel voor de veteraan omdat hij zijn schuld aan de Russische maffia zo kan afbetalen.


L'emmerdeur
23:10 - 00:35 op Canvas
Komedie (1973) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.2 (1025 stemmen)
Met Lino Ventura, Jacques Brel, Caroline Cellier e.aEen huurmoordenaar (Ventura) begeeft zich in Montpellier om een belangrijke getuige uit te schakelen. Zijn opdracht wordt gedwarsboomd doordat in de hotelkamer naast de zijne een man (Brel) zich begeeft die zwaar neurotisch geworden is nadat zijn vrouw hem heeft verlaten.


Aruitemo aruitemo
23:15 - 01:14 op NED2
Drama (2008) uit Japan
IMDB-rating: 7.9 (3669 stemmen)
Met You, Hiroshi Abe, Yoshio Harada e.aEen werkloze man is er niet in geslaagd om net als zijn vader dokter te worden en woont nu samen met zijn toekomstige bruid en hun kind. Op de terugweg van zijn broers begrafenis wordt hij geconfronteerd met zijn eigen falen.


Matchstick Men
00:05 - 02:25 op NET5
Komedie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (35710 stemmen)
Met Nicolas Cage, Sam Rockwell, Alison Lohman e.aRoy, een obsessieve bedrieger, staat op het punt om samen met zijn partner in crime Frank een lucratieve job te doen. Zijn leven wordt echter op z'n kop gezet wanneer hij via z'n therapeut voor het eerst in aanraking komt met zijn 14-jarige dochter. In het begin bedreigt zij z'n neurotische levensstijl, maar al snel begint hij van het vaderschap te genieten. Zijn dochter interesseert zich echter steeds meer voor de baan van Roy.


Daddy and Them
02:40 - 04:15 op BBC2
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (865 stemmen)
Met Billy Bob Thornton, Laura Dern, Diane Ladd e.aClaude (Thornton) is een eenvoudige gemeenteambtenaar (hij maait de grasvelden van gemeentelijke gebouwen en parken) in een kleine plaats in Arkansas. Hij is getrouwd met southern belle Ruby (Laura Dern). Als hij hoort dat zijn oom Hazel van moord wordt beschuldigd, besluiten Claude en Ruby hun steun te betuigen. In hun kielzog reizen mee Ruby's moeder Jewel (Diane Ladd) en zus Rose (Kelly Preston). Zogenaamd om Ruby's schoonfamilie bij te staan, maar als snel blijken de twee een geheime agenda te hebben: met instemming van haar moeder probeert Rose Claude, met wie ze voordat deze met Ruby trouwde iets had, terug te winnen.