Overspel wint Gouden Kalf voor beste tv-drama

De Nederlandse serie Overspel heeft het Gouden Kalf voor beste televisiedrama gewonnen. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens het 32e Gala van de Nederlandse Film. De Gouden Kalveren werden uitgereikt in de Stadsschouwburg in Utrecht. Rifka Lodeizen won voor haar rol in de serie het Gouden Kalf voor beste actrice in een televisiedrama.

Rifka Lodeizen passeerde hiermee Sanneke Bos en Sallie Harmsen, die allebei waren genomineerd voor hun rol in de serie De Geheimen van Barslet.


Jeroen Willems won het Kalf voor beste acteur in een televisiedrama voor zijn rol in de Nederlandse televisiefilm Cop vs. Killer. Hij passeerde hiermee Kees Prins, die ook was genomineerd voor Overspel, en Roelant Fernhout die was genomineerd voor zijn rol in Terug. Willems werd ook uitgeroepen tot Gast van het Jaar.


Het eerste seizoen van Overspel ging vorig najaar van start. De serie over een fotografe die een buitenechtelijke relatie krijgt met een machtige advocaat trok wekelijks ongeveer een miljoen kijkers. De serie krijgt dit jaar een vervolg.


In augustus werd bekend dat Overspel is verkocht aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse remake, getiteld Betrayal, zal worden uitgezonden bij zender ABC. David Zabel, die jarenlang betrokken was bij het ziekenhuisdrama ER, schrijft het scenario. De televisie-Kalveren maakten dit jaar hun comeback. Vorig jaar werden de drie prijzen in deze categorieŽn niet uitgereikt. [Novum/Radio.NL]