Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: RPI и отдалечен TVHeadend

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    RPI и отдалечен TVHeadend

    Здравейте Колеги,

    Напоследък имам проблеми с гледането от отдалечен TVHeadend, който не е инсталиран на RPI. Гледането на даден канал е възможно някой път от първият път на пускане някой път от 10, няма ясна зависимост. Веднъж като захапе обаче си работи без проблеми. Това прави гледането на телевизия почти невъзможно.

    По мои спомени първите версии работеха перфектно в това отношение. По тази причина реших да започна да връщам от последната назад, за да видя коя е най-новата при която проблема отсъства.

    Оказа се че с OpenELEC-RPi.arm-devel-20120921180905-r11974.tar.bz2 този проблем отсъства.
    Най-вероятно вследващите този бъг ще е оправен. Като изключим него RPI и openelec работят отлично съвместно, което е удивително за такава ранна Alpha версия.

    Ако някой използва RPI с по-нова от горната версия и инсталиран TVHeadend директно на пито, моля да сподели как е при него.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: RPI и отдалечен TVHeadend

    Днес пробвах с последната OpenELEC-RPi.arm-devel-20121008083232-r12055.tar.bz2

    Проблема е още там, връщам към работещата отново.

  3. #3

    Re: Raspberry PI

    Здравей Боби,

    можеш ли да опишеш по-детайлно как точно си подкарал Pi-то да работи като player.
    И аз си взех едно Pi и му сложих последния build на openelec, като пусна някой канал тръгва само звукът(не винаги).
    Купих си лицензи за Mpeg-2 и VC-1 и ги добавих в config.txt, но няма промяна. Сървърът ми е Tvheadend и е инсталиран на друг компютър.
    Проблемът е в Pi-то тъй като мога да гледам чрез xbmc от други компютри.

    Оказа се, че има някакъв проблем с HD каналите на булсатком и те в момента не могат да се гледат, но нямах време да търся причината за проблема.
    Тунера ми е skystar usb hd и не изключвам проблема с HD каналите да се дължи на драйвера наа тунера.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Raspberry PI

    При tvheadend на отделен комп го има този проблем и при мен. Решението е определена версия на openelec описана е тук http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post946198
    Пробвай да смениш с vdr vnsi плъгина там този проблем го няма.

  5. #5

    Re: Raspberry PI

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    При tvheadend на отделен комп го има този проблем и при мен. Решението е определена версия на openelec описана е тук http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post946198
    Пробвай да смениш с vdr vnsi плъгина там този проблем го няма.
    а някой пробвал ли е да вдигне connect timeout-а в настройките на PVR клиента.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: RPI и отдалечен TVHeadend

    Аз пробвах преди време направих го доста по-голям, но не се получаваше.
    Мога да пробвам с последните версии.
    Дай някакви примерни стойности ако имаш.

  7. #7

    Re: RPI и отдалечен TVHeadend

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Аз пробвах преди време направих го доста по-голям, но не се получаваше.
    Мога да пробвам с последните версии.
    Дай някакви примерни стойности ако имаш.
    в такъв случай едва ли ще помогне и сега :)

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: RPI и отдалечен TVHeadend

    Quote Originally Posted by stefan.saraev View Post
    в такъв случай едва ли ще помогне и сега :)
    На тази версия в която съм писал работи без промяна на тази настройка.
    Сега като излезем в почивка ще направя един лог и ще го адресирам към xbmc.

  9. #9

    Re: Raspberry PI

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    При tvheadend на отделен комп го има този проблем и при мен. Решението е определена версия на openelec описана е тук http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post946198
    Пробвай да смениш с vdr vnsi плъгина там този проблем го няма.
    Предлагаш в xbmc да използвам vdr vnsi плъгина за връзка с tvheadend сървърът ли?

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Raspberry PI

    Quote Originally Posted by iivailo View Post
    Предлагаш в xbmc да използвам vdr vnsi плъгина за връзка с tvheadend сървърът ли?
    Не да си инсталираш да го пуснеш като сървар и да използваш въпросният плъгин. Иначе за начало сложи openelec от първият пост и ще ти заработи нормално, гарантирам защото аз го използвам така.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 15-02-2012, 23:44:58
  2. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  3. Айде и аз да разменя с малко българчета :)
    By adskiqt in forum Без реални карти
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2009, 14:38:40

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •