Microsoft schaaft eigen Windows 8-apps bij

Een kleine drie weken voor de grote komst van Windows 8 toont Microsoft aan dat het nog volop werkt aan de laatste verbeteringen.

Microsoft komt met een update voor zijn standaard ingebakken applicaties van Windows 8. Dat besturingssysteem doet op 26 oktober zijn intrede bij het grote publiek. De Windows-maker laat op zijn ontwikkelaarsblog weten dat er zo vlak voor de release al duizenden apps van derden klaar staan en belooft zelf de komende weken met meer updates te komen.

Bescheiden aanpassingen
De gemaakte aanpassingen zijn breed toegepast doch bescheiden. Alle ingebakken apps zijn hier en daar bijgeschaafd. Zo is er onder meer een zoekfunctie toegevoegd aan clouddienst SkyDrive, is er IMAP-ondersteuning voor de Mail-app en is de kaartapplicatie verder geļntegreerd met zoekmachine Bing, dat op zijn beurt meer lokale content heeft gekregen.

Microsoft lijkt voor deze updates zijn oor te luisteren hebben gelegd bij de vroege gebruikers van Windows 8. Zij konden de afgelopen maanden bij de Release Preview binnen alle apps hun commentaar doorsturen. Gezien de reacties op het ontwikkelaarsblog zijn veel van deze commentaren serieus genomen en ingepast.

Automatische notificaties
De updates aan de eigen Windows 8-apps worden de komende dagen uitgerold. Gebruikers van de RTM-versie, die sinds medio augustus verkrijgbaar is voor ict'ers en ontwikkelaars, krijgen een dezer dagen automatisch een notificatie via de Windows Store.

Binnen die eigen online-winkel - sinds 12 september open voor Nederlandse ontwikkelaars - komen alle aanpassingen voor zowel de tablet- als desktopapplicaties beschikbaar. Het is nog onduidelijk of Microsoft daar na de introductie van Windows 8 op 26 oktober mee verder gaat.