Verkeersexamen trekt zaterdagavond 760 duizend kijkers

Het Nationaal Verkeersexamen heeft zaterdag 760 duizend Nederlanders weten te boeien. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. In de show van SBS 6 testten acht BN'ers en de twee presentatoren hun verkeerskennis, wat niet van een leien dakje ging. Alleen zangeres Pearl Jozefzoon en presentatrice Sandra Schuurhof wisten het theoriegedeelte succesvol af te ronden.

"Peggy Vrijens en ik samen goed voor zestien fout", twitterde presentator Jochem van Gelder over zijn prestaties en die van actrice Vrijens. "Avond geslaagd, wij gezakt."


Ook Antje Monteiro had het moeilijk met de vele verkeersvragen. "Wat moeilijk!", twitterde de zangeres en presentatrice tijdens het examen. Judith Osbourne is blij dat ze 'slechts' zeven fouten maakte. "Gelukkig niet als een baksteen, stoeptegel. Net niet helaas", twitterde de modeontwerpster en presentatrice over haar falen.


Met de 760 duizend kijkers staat het Nationaal Verkeersexamen op de vijftiende plek van best bekeken programma's van de zaterdag. Een dramaserie over een plattelandsdorp waar vissen uit de hemel komen vallen, De Geheimen van Barslet, werd tegelijkertijd met het Verkeersexamen uitgezonden. De serie startte met 807 duizend kijkers.


Beide programma's legden het, net als Strictly Come Dancing, af tegen Beat the Best. De talentenjacht van RTL 4 trok ruim 1,1 miljoen mensen. Het achtuurjournaal was zaterdag het best bekeken programma met ruim 1,9 miljoen kijkers. [Novum/Radio.NL]