Bol.com zoekt in Facebook een kanaal om zijn klanten en hun vrienden te inspireren voor nieuwe aankopen. Nederland moet massaal gaan ‘gokken’.

De miljard Facebookgebruikers kunnen sinds eind vorige week een applicatie van een gokautomaat in hun account installeren. Wie de eenarmige bandiet van bol.com een zwengel geeft, krijgt aankooptips van de webwinkel.

Dat is tegenwoordig ook op de Corporate-pagina’s van Ahold te lezen.

Spin & win, ontwikkeld door Info.nl, gebruikt informatie over iemands Likes en diens vrienden om, na de zwengel, aankooptips te geven.

Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij bol.com: “Met deze app laten we klanten kennismaken met artikelen uit het assortiment van bol.com die in hun eigen belevingswereld en die van hun vrienden passen. Als je bijvoorbeeld eerder een Like gaf aan Beyoncé, word je door ons getipt over artikelen die met haar te maken te hebben zoals muziek, dvd’s of een biografie. En als je een liefhebber bent van een bepaalde film, dan geven we je suggesties voor films die je dan vast ook mooi vindt.”

Die aankoop- en cadeausuggesties verschijnen enkel op Facebook. Er is geen mogelijkheid om die informatie terug te koppelen naar iemands eigen account op bol.com.