Deel middengolffrequenties BBC blijft uit

De BBC heeft besloten om een deel van de middengolfzenders uit te laten, zo meldt RadioToday. Het gaat om de frequenties van BBC Radio Kent en BBC Radio Nottingham. De zenders werden in augustus bij wijze van test uitgezet. Volgens de ‘Beeb’ zijn er nauwelijks klachten binnengekomen, waarna besloten is om een aantal frequenties uit te laten.

In augustus van dit jaar startte de BBC een test met het afschakelen van enkele middengolffrequenties van lokale radiostations. Het ging om radiostations die in hun verzorgingsgebied ook via FM en/of DAB te ontvangen zijn. De BBC wilde hiermee te weten komen hoeveel luisteraars er nog op de AM-frequenties van de lokale stations afstemmen.


De zenders die tijdelijk uitgezet werden waren Rusthall 1602 kHz en Littlebourne 774 kHz (beiden BBC Radio Kent), Swan Pool 1368 kHz (BBC Radio Lincolnshire), Wallasey 1485 kHz (BBC Radio Merseyside) en Clipstone 1584 kHz (BBC Radio Nottingham).


Op 24 september liep de test af, waarna de meeste zenders weer aangezet zijn. Van twee zenders is besloten om deze voorlopig nog uit te laten. Dit zijn de 1602 kHz van BBC Radio Kent en 1584 kHz van BBC Radio Nottingham.


Volgens de omroep zijn er tijdens de testperiode weinig klachten binnengekomen over het uitzetten van de middengolfzenders. Daarom is besloten om twee zenders uit te laten om te kijken wat de reacties op langere termijn zijn. [RS/Radio.NL]