Results 1 to 4 of 4

Thread: Openelec мрежови настройки

  1. #1
    New Member
    Join Date
    02-09-2010
    Location
    Plovdiv, Bulgaria
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Openelec мрежови настройки

    Немога да го подкарам OpenELEC-а - каквото и да правя не иска да смени Примари ДНС Сървара - остава винаги 127.0.0.1, което е ......луп-бак.......и т.н. Другите ги оправя, а този неще и оттам няма мрежа и ........А понеже не съм в час с Линукса, за сега съм го зарязал и .....четааааа.
    За сега оставам на RASPBMC-то щот внучката гледа от ICEFILMS анимации и мирува. А и не съм много свободен и телето е мое след 23 часа.
    И аз стигам до извода, че картината е много добра, особенно на филми от ICEFILMS-а, но те там са качени или като ДВД-рип или като 720HD.
    Иска добър нет. От руските ZOOMBY и КИНОБАЗА - насича. Сега от 14.10 до 22.10 руската KARTINA.tv пак ще е свободна /ще раздават кодове за свободен достъп, зарибявка/ и ще видя как е от тях. Имат доста НД канали. Гледал съм на лаптопа, но той е дърта машина и насича.
    Работя на Аутокад в служебната работа, а от 2 години и на SpaceClaim, и между другото съм направил чертежи на кутийка от плексиглас. Всеки лазер и CNC-машина за рязане на листов материал използват .dxf - файлове. Много фирми занимащи се с реклами имат лазери за рязане на плексиглас за рекламните пана. Като ми остане време ще пробвам тук, в Пловдив при Андреа ЕООД кво ще се получи, но за сега съм много зает.
    п.п. Подскажи как да го сборя това OpenELEC и този прословут 127.0.0.1 адрес и да съ ръгна у нета !

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Openelec мрежови настройки

    Когато получаваш настройки по DHCP нетрябва да те притеснява това че пише 127.0.0.1 за DNS. При мен също е така но имам нет. Ако искаш да си сложиш твои стойности отиваш в Programs --> OpenElec Settings --> network --> static ip address Въвеждаш си адреса и след това ти се показват и другите нужни полета.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    02-09-2010
    Location
    Plovdiv, Bulgaria
    Posts
    8
    Uploads
    0

    Re: Openelec мрежови настройки

    Всичко е точно така ,но нетИ я няма. И адресите сменям, и чакам да не би да му трябва време и ......Няма нет.
    За сега няма кога да го боря и ще карам с другото. Благодаря ти!

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Openelec мрежови настройки

    Quote Originally Posted by bajivan View Post
    Всичко е точно така ,но нетИ я няма. И адресите сменям, и чакам да не би да му трябва време и ......Няма нет.
    За сега няма кога да го боря и ще карам с другото. Благодаря ти!
    Логни се през ssh в openeleca и дай изход от командите. Аз използвам EW-7811UN и не съм имал никакви проблеми с мрежата и openelec.

    Code:
    ifconfig
    Code:
    route -n

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 26-10-2012, 20:48:14
  2. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  3. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  4. Replies: 14
    Last Post: 21-05-2009, 18:36:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •