Videosite Vdio van Skype-oprichter Janus Friis lijkt niet zelfstandig van de grond te komen. Naar verluidt wordt de site opgenomen in zusterbedrijf Rdio. Een Britse marketingcampagne is afgeblazen.

Mogelijk heeft het besluit te maken met de interesse die Microsoft aan de dag heeft gelegd voor Rdio, dat onderdeel zou moeten worden van Xbox Video of XBox Music. Volgens geruchten zou Vdio worden samengevoegd met streaming audiosite Rdio.

Vdio zou eerst in Engeland, en vervolgens in de VS worden gelanceerd als concurrent van LoveFilm en Netflix. De plannen veranderden toen Netflix eerder dan verwacht naar Engeland kwam. Rob Gotlieb, de voormalige Europse marketingdirecteur van Muzu.tv, zou de Britse dependance gaan leiden.

Vdio is (mede) ontwikkeld door de Nederlander Sebastiaan Spijker, de oud art director van AbFab Interactive Media Group. Hij werkte ook voor Joost, een mislukte televisieproject van Janus Friis en Skype-partner Niklas Zennström. Spijker is in maart naar Beyond the Digit in Hoofddorp gegaan.