Q-music staakt uitzendingen op 104.1FM


Het landelijke radiostation Q-music heeft de 'illegale uitzendingen' gestaakt op 104.1 FM in Arnhem en Zwolle. Sinds dinsdagmiddag is er een bandje met een verwijzing te horen naar andere frequenties. "Q-music is verhuist en niet langer via deze frequentie te beluisteren. Schakel over naar 100.4 of 100.7FM om te blijven genieten van je favoriete zender Q-music."

Later deze week zullen de zenders op 104.1 FM (Arnhem en Zwolle) ook daadwerkelijk uitgaan. Tot die tijd is een bandje te horen. (Luister via YouTube)


De zender op 104.1 FM moest al 1 oktober 2012 uit van het AT. Toch bleven de zenders in Zwolle en in Arnhem op de KEMA toren met een vermogen van 2kW illegaal' aanstaan waardoor het radiostation in en rond Arnhem, Nijmegen, Ede en Zwolle beter te ontvangen was.


Q-music kreeg 104.1 FM na de brand in de zendmast van Lopik omdat de ontvangst van het radiostation sterk verminderd was.


Agentschap Telecom is sinds maandag bezig met een onderzoek naar deze ‘illegale’ uitzendingen van het landelijke radiostation. Het is nog onbekend waarom de uitzendingen niet zijn gestaakt op 1 oktober door Q-music. [Radio.NL]